מאחורי כל ציור יש מקור השראה מסקרן ומעניין, שנולד ממש מתוך הבטן ועובר אל הידיים שמחזיקות במכחול. שוחחנו עם טל ויסמן, אמנית צעירה, על מקורות ההשראה שלה. מה מאפיין את הציורים שלה, מאיפה היא מקבלת את ההשראה וכיצד הקורונה השפיעה על היצירה שלה.
טל ויסמן, ציירת ישראלית
טל ויסמן היא ציירת ישראלית המתגוררת בתל-אביב, ילידת 1970. היא החלה לצייר בגיל צעיר מאוד, ולדבריה הציור היה מרכז חיה והעסיק אותה ברוב זמנה הפנוי. אחרי שנים של לימודים וציורים למגירה, היא החליטה שהיא יוצאת לאור, וכיום ציוריה משווקים בגלריות וחנויות מקוונות. טל ויסמן סיימה לימודי עיצוב גרפי במכללת ויצ"ו בחיפה והיא בוגרת המסלול לאמנות פלסטית במכללת בית-ברל.
באיזה טכניקה היא מציירת?
אם עדיין לא ראיתם את הציורים שלה, זה הזמן. טל נוהגת לצייר בסגנון מופשט, מופשט-גאומטרי עם קריצות לפופ-ארט, ומרבית ציוריה הם ציורים אבסטרקטים. לצורך זה היא משתמשת בצבעי אקריליק, קולאז', טושים ועפרונות על מגוון של מצעים: קנבס, עץ, נייר וקרטונים. פעמים רבות המצעים נאספו ברחוב והפכו ליצירות – מה שנתן להם עומק ומשמעות גדולה יותר.
מקורות ההשראה לציורים שלה
ההשראה לציורים של טל, כך היא מספרת, מגיעה מנופים קיימים ומנופים מומצאים, אותם היא יכולה לראות בעולמה הפנימי והרוחני. בנוסף, היא מקבלת השראה לא מעטה מרשת האינטרנט וכן מאמנות על כל רבדיה – עיצוב פנים, אופנה, ארכיטקטורה ועוד. אחד האלמנטים הבולטים ביותר בציוריה הוא צבעוניות עזה ושימוש אחר ומיוחד בצבעים שמגדיר את סגנון היצירה שלה.
סקירה על כמה מהסדרות הבולטות
- סדרת הבתים – סדרת הבתים של טל ויסמן מציגה ציור שהוא ארכיטקטורה של ממש. היא מספרת שהגיעה אל ציורי הבתים מתוך אהבה לשירטוט, כשהתחילה לשרטט בלימודי הגרפיקה שהיו אז ללא מחשב. החיבור בין הציור לארכיטקטורה מאפשר לה שילוב בין שתי עולמות אהובים. האהבה הברורה והבסיסית לציור, והאהבה לארכיטקטורה – מהבתים הצנועים שהיא זוכרת מהקיבוצים ועד המגדלים של ניו יורק. לכולם קסם משלהם והשפעה.
- סדרת הכדים – סדרת הכדים נולדה אחרי סדרת הבתים. בניגוד לציורי הבתים, שמתאפיינים בצורות גאומטריות ובקווים ישרים, בציורי הכדים ויסמן חיפשה "לעגל את הפינות", לרכך את הציור. במהלך שיטוטיה ברשת עשתה מחקר על כדים ביוון ובעולם הקדום, וכמובן על כדים של מעצבים בני ימינו, וגילתה שאמנים סיפרו על גבי הכד את חיי היום-יום סביבם – המלחמות, האמונות, הפחדים והתרבות באותה התקופה. במבט על ציור כד, ניתן היה לראות הרבה יותר מרק כד. ההשראה הגיעה אליה במהרה, והיא החלה לצייר כדים ולספר את סיפור דרכם – רך, עגול ומאפשר לצלול למחשבות.
- סדרת הנייר – סדרת הנייר של טל ויסמן מאפשרת לה לבטא, בצור הפשוטה והטבעית ביותר, את התחושות והמחשבות שלה בעיר האהובה עליה, תל אביב, בתקופה הזויה ומיוחדת כמו התקופה בה אנו נמצאים – תקופת הקורונה. השקט שירד על העיר התוססת, שתמיד התאפיינה בתיירים, מסיבות ורעש, אפשר לה לנקות את הבית ואת הנפש מבלי להתעסק במרוץ היום-יום, והיא החלה לצייר על גבי נייר או קטון שלרוב מצאה בדרכים. הצבעים הפכו כחולים מתמיד והציורים הפכו לקודרים מתמיד.