לעיתים קרובות, המטבח הוא לב ליבו של הבית והוא משמש אותנו לא רק לבישול ואפייה, אלא גם כפינת ישיבה והתכנסות של כל בני המשפחה הקרובה. כתוצאה מכך, בעת תכנון ועיצוב מחדש של מטבחים חשוב לשים לב לפרטים הקטנים ולבחור בגופי תאורה פונקציונליים, מעוצבים ופרקטיים לעבודה.
במאמר זה אציג לך מספר טיפים שיעזרו לך לבחור גופי תאורה נכונים, מעוצבים ופונקציונליים לחלל המטבח.
איך לבחור תאורה נכונה למטבח שלך?
בעת בחירת תאורה לבית מומלץ להתייעץ עם איש תאורה מקצועי אשר יוכל ללוות, להקנות לך מהידע התיאורטי והניסיון המעשי שלו.
באופן כללי, בעת בחירה, שילוב או תכנון של תאורה נכונה למטבח, מומלץ לשים לב לפרמטרים הבאים:
- מיקום התאורה בחלל המטבח – אחת הטעויות המרכזיות בשילוב תאורה במטבח היא מיקום גופי התאורה במרכז חלל המטבח. פעמים רבות, תאורה במרכז החלל מובילה לכך שמי שעובד במטבח, חוסם את האור שמגיע למשטח העבודה. הפתרון האידיאלי לתופעה זו הוא שילוב של מספר גופי תאורה קטנים מעל למשטח העבודה או הקרנה של התאורה כלפי מעלה (בצורה זו, האור מוחזר מן התקרה לחלל העבודה).
- עוצמת האור במטבח – המטבח הוא אזור פונקציונלי , שוקק חיים ותנועה. באופן אידיאלי, ניתן יהיה לכוונן את עוצמת האור במטבח בהתאם לצורך הנוכחי (עבודה במטבח, ישיבה או שיחה אקראית).
- אור לבן או אור צהוב – תאורה קרה (לבנה) או חמה (צהובה) משפיעה בצורה ישירה על המראה, האווירה והעיצוב של המטבח. לרוב, אור לבן משדר קור ומתאים יותר לאנשים שאוהבים את המראה המודרני ולעומת זאת, אור צהוב משדר חום ומתאים יותר לאנשים שאוהבים את המראה הכפרי.
- נורות לד מול נורות רגילות – המטבח הממוצע מכיל בין 5 ל -10 מכשירי חשמל שונים. ריבוי המכשירים החשמליים דורש מאיתנו לצמצם את החום הנפלט באזור להשתמש בנורות חסכוניות שאינן פולטות חום מיותר. באופן כללי, מומלץ לשלב במטבח המעוצב נורות פלורסנט או לדים אשר לא פולטות חום, מצטיינות בחיסכון בצריכת החשמל והאנרגיה במטבח.
לסיכום, תכנון ועיצוב מחדש של המטבח הביתי דורש תשומת לב, ידע וניסיון מקצועי רב. מומלץ להיעזר בשירותי של איש תאורה מקצועי אשר יוכל להציג את האפשרויות הקיימות ולבצע ביחד עמך בחירה מושכלת של גופי התאורה בהתאם לצרכים, התקציב והחלומות שלך.